Wol in de Hoofdrol kom 26 en 27 mei langs in Kollumerpomp. geniet van de weeframen en de markt. zie voor meer informatie de website

WAT DOEN WIJ.

 

Wij willen graag mensen, uit heel Europa, laten zien hoe mooi de provincie Friesland is.

We willen hen ook laten kennis maken met het Friese Melkschaap, met de wol en de producten van dit schaap en willen graag onze passie voor wol met zoveel mogelijk mensen delen.

Daarom gaan we in noord/oost Friesland een mooie route uitzetten, langs allerlei dorpen. Langs deze route willen we weeframen plaatsen, gemaakt door bedrijven, verenigingen, scholen, instellingen, individuen, buurtschappen, kortom iedereen die maar mee wil doen, zodat niet alleen van het landschap genoten kan worden maar ook van de weeframen die daar geplaatst gaan worden.

We denken dat dit prachtig bij elkaar gaat passen.

Naast deze mooie route komt er in een weekend van 26 en 27 mei 2018 een grote textiel- materialenmarkt, met standhouders uit allerlei delen van het land en daarbuiten. Deze materialenmarkt komt op een prachtige locatie: It Dreamlân in Kollumerpomp. Groot Kabel, schapenhouderij van het Friese Melkschaap waar heerlijk biologische schapenkaas gemaakt wordt, ligt hier vlak in de buurt, zodat mensen dat weekend ook kennis kunnen maken met dit unieke mooie schaap. Er komen nog meer activiteiten op het gebied van weven en vilten.

De Textielmarkt zal op een geweldige manier geopend worden (hoe dat blijft nog even geheim) en dan zal de route ook geopend worden.

  

Heb je vragen neem contact met ons op.

bezoek onze site Wol in de Hoofdrol.

 

MATERIALENMARKT

 

Onderdeel van Wol in de Hoofdrol 2018 is een Materialenmarkt met, hoe kan het ook anders, wol in de hoofdrol.

Op een prachtige locatie in Kollumerpomp zullen in het weekend van 26 en 27 mei 2018 heel veel stands te vinden zijn die iets te maken hebben met textiel en wol in het bijzonder. Spinnen, vilten, weven, breien, borduren, haken, kantklossen, naaien, quilten….  Standhouders voor deze markt worden benaderd en mogen ons ook benaderen natuurlijk!

 

materialenmarkt materialenmarkt 2

 

Naast de markt zullen er diverse andere activiteiten plaatsvinden dit weekend. Zo is er de eerste dag  een Weef-In (zie elders op deze site) en zullen er op de tweede dag diverse workshops worden gegeven (hierover later meer).

 

Sommigen  zullen zich deze markt wellicht nog herinneren van de locatie aan de Viaductweg  bij de Wolstudio in Haren.

 

De combinatie van gemoedelijkheid, sfeer, heerlijke catering, de diversiteit aan standhouders en de inspirerende workshops   zullen we zeker ook nastreven tijdens deze Friese editie van de XL versie van Wol in de Hoofdrol. Aan de locatie zal het zeker niet liggen want It Dreamlân is een prachtig kader voor deze markt. Er zijn kampeermogelijkheden en groepsruimtes en huisjes te huur op deze landelijke locatie. Zowel voor standhouders als bezoekers wellicht een goed idee om er gelijk een mooi textielweekend of week van te maken.